keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ajatuksia kurssilta

Pakollinen hehkutus: Freepour-koe läpi! Olo helpottui kovasti. Pahin kuitenkin on vielä edessä; ensi viikolla on neljä loppukoetta, joista kolme samana päivänä. Valtava määrä opiskeltavaa ja kerrattavaa.

Kokonaiskuva kurssista alkaa pikku hiljaa rakentua. Lähdin kurssille oppiakseni ja kokeakseni uutta, en niinkään todistuksen vuoksi. Jos en pääse kokeita läpi, se ei maata kaada. Minulla on kotona työpaikka, pian hyvät paperit alan koulusta, työkokemusta ja tarvittaessa suosittelijat eteenpäin. Jatko-opiskeluihin pääsen varmasti, jos niin haluan. Onneksi asennoitumiseni ja tilanteeni on näin hyvä, sillä tiedän että osalla kurssilaisista on kovat paineet kurssin läpi pääsemisestä. Ehkä he ajattelevat, että alalle työllistyäkseen he tarvitsevat paperit. Itse ravintolassa 17-kesäisenä työni aloittaneena tiedän kuitenkin, että on niitä muitakin, parempiakin, teitä. Suomessa tämä kurssi ei ole luullakseni kovinkaan tunnettu, mutta senhän näkee vasta sitten, jos todistusta pääsee esittelemään.

Kurssi ei myöskään missään nimessä toimi niin, että jos sinulta löytyy puolitoista tonttua rahaa ja raahaudut joka aamu jonkinlaisessa kunnossa kouluun, sinusta tulee baarimestari. Kurssin läpi pääsemiseen saa nähdä paljon vaivaa vapaa-ajallakin ja koulussa on parempi olla virkeänä. Jos pelkkää juhlimista etsii, Kosilta varmasti löytyy edullisempiakin majoitusvaihtoehtoja. Tosin enhän ole vielä nähnyt, kuinka suuri osa meistä todistuksen käteensä saa, mutta luulen, etten itse tee turhaa työtä opiskellessani iltaisin.

Toivon, ettei kukaan kuvittele olevansa oikea valmis baarimestari täältä valmistuessaan. Käytännön työ on varsin erilaista, eikä vankkaa työkokemusta korvaa mikään. Hyvän pohjan alkavalle uralle täältä varmasti saa, jos viitsii nähdä vaivaa asian eteen. Vaivannäkö jatkuu kuitenkin myös kurssin jälkeen.

Kurssi kokonaisuudessaan on hieno kokemus. Olen iloinen kaikesta uudesta oppimastani. Kaikki uusi tieto on minulle tärkeää, olenhan itsekin suhteellisen uusi tulokas baaripuolella. Olen myös kehittänyt omaa työnteon rutiiniani tehokkaammaksi ja huomannut tekeväni joitakin todella turhia virheitä perusasioissa. Toivottavasti muistan uudet asiat, kun joskus hamassa tulevaisuudessa pääsen kotiin ja käyttämään niitä!

Kuvassa kokeen jälkeen yllättäen melko autioksi jäänyt freepour-asemamme. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti